Hlavní obsah

Neodstoupím, budu bojovat do posledního dechu, tvrdí Bém

Praha

Pavel Bém (ODS), který měl mít v době svého působení v čele pražského magistrátu "nadstandardní" vztahy s lobbistou Romanem Janouškem, se zatím nehodlá vzdát křesla poslance. Bém tvrdí, že by odešel pouze v případě, kdyby mu bylo prokázáno porušení zákona. Uvedl to v textu pro Hospodářské noviny (HN).

Článek

"Pokud se prokáže z konkrétních, byť ilegálně pořízených a 'vykupčených' odposlechů, že jsem se dopustil porušení zákona, vyvodím z toho osobní odpovědnost. Třeba i složením poslaneckého mandátu," napsal Bém.

Odposlechy jeho hovorů s Janouškem od minulého týdne zaměstnávají politiky, ale zajímat se o ně začala i policie, neboť nasvědčují možnému ovlivňování rozhodování magistrátu.

Budu bojovat do posledního dechu
Pavel Bém o kauze odposlechů hovorů s Romanem Janouškem

Bém se rozhodně vzdát nehodlá a o zveřejněných odposleších od prvopočátku hovoří jako o "pseudokauze". [celá zpráva]

"Budu bojovat do posledního dechu. Koneckonců, na to jsem byl vždycky zvyklý. Ať už na Everestu, nebo v české politice," napsal bývalý primátor a vášnivý horolezec v textu pro HN.

Bémovu kauzu řeší v pondělí i grémium pražské ODS. Primátor a předseda pražských občanských demokratů vyzval Béma k pozastavení členství ve straně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám