Hlavní obsah

Nejdřív deštníky a dlouhý rukáv, potom se vrátí tropy

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v nadcházejícím týdnu ukáže obě tváře typického českého léta. Zatímco do úterý budeme potřebovat deštníky a dlouhý rukáv, od středy už bude panovat teplé a slunečné počasí, na víkend se pak vrátí i tropické teploty. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.8.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Do úterý bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studené fronty, na které se budou místy vyskytovat vydatné srážky se srážkovými úhrny až kolem 40 mm za 6 hodin. Ojediněle musíme počítat i s bouřkami,“ popsala počasí na počátku týdne Honsová.

„Od středy bude počasí ve střední Evropě pod vlivem tlakové výše, která bude postupovat dále do Evropy severovýchodní a přinese slunečné počasí. Tropické teploty se do Česka vrátí v pátek,“ dodala.

Na úterý hlásí předpověď oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm, místy budou řádit i bouřky. Srážky budou zpočátku i vydatné, odpoledne budou od severozápadu ustávat. Noční teploty klesnou na 16 až 12 stupňů, přes den teploměry naměří jen 17 až 21 stupňů.

Ve středu už bude na obloze panovat skoro jasno až polojasno, jen na východě bude zpočátku dne až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Ráno bude relativně chladné s teplotami mezi 12 až 8 stupni, ale odpolední maxima se vyšplhají na příjemných 22 až 26 stupňů.

Skoro jasno až polojasno bude také ve čtvrtek. Teploty v noci klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den pak vystoupí na 24 až 28 stupňů.

I na pátek slibuje předpověď skoro jasnou až polojasnou oblohu. Ranní minima budou činit 16 až 12 stupňů, odpolední maxima pak 26 až 30 stupňů.

Tropický víkend

V sobotu už bude nebe téměř vymetené, má být skoro jasno. V noci teploty klesnou na 16 až 12 stupňů, přes den vyletí na 28 až 32.

Nedělní obloha bude skoro jasná až polojasná. Noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 13 stupni, přes den opět vystoupí na 28 až 32 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám