Hlavní obsah

Nečas k obraně primátora Svobody použil Dienstbiera

Premiér a předseda ODS Petr Nečas se v úterý zastal pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS) a odmítl kritiku ze strany představitelů ČSSD Michala Haška a Karla Březiny. Ti vyzvali Svobodu k odstoupení kvůli obvinění rady města v souvislosti s kauzou Opencard. ČSSD podle Nečase problém politizuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas a pražský primátor Bohuslav Svoboda

Článek

Nečas k obhajobě použil i sociálního demokrata Jiřího Dienstbiera, který vytrvale kritizuje pražské sociální demokraty Petr Hulinského a právě Karla Březinu. Dienstbier dříve Hulinského opakovaně vyzýval k odchodu.

"Pan primátor Bohuslav Svoboda má moji plnou podporu. Osobně mne ujistil, že ve věci schvalování smluv neexistují žádné pochybnosti a obvinění rady není postaveno na reálných argumentech," uvedl Nečas v tiskovém prohlášení. Primátor již po poledni na tiskové konferenci uvedl, že Nečase informoval, a zároveň spolu s dalšími členy rady uvedl, že si není vědom žádného pochybení.

Nečas se následně ohradil i proti kritice Svobodova vedení magistrátu. "O poměrech v pražské sociální demokracii nejlépe vypovídá tvrdá kritika Jiřího Dienstbiera, a není žádným tajemstvím, že Michal Hašek patří mezi její spojence," napsal Nečas.

Do Svobody se kromě Haška, jakožto předsedy Asociace krajů, opřel i Klub zastupitelů hl. města Prahy za ČSSD. "Jsme svědky konce mýtu o bojovníkovi s korupcí. Primátor Svoboda brutálně zneužívá své funkce, jeho rada přijímá více než kontroverzní rozhodnutí," uvedl předseda klubu Miroslav Poche.

Svoboda byl spolu s dalšími devíti pražskými radními v úterý obviněn, že na jednání rady v dubnu 2012 prodloužili smlouvu s firmou Haguess na provozování Opencard bez výběrového řízení. Podle radních nebyla jiná možnost, jinak by projekt musel být zrušen a lidé by se museli vrátit k papírovým jízdenkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám