Hlavní obsah

Ministr Vojtěch oznámil nová opatření

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví na pondělní ráno naplánovalo tiskovou konferenci k vyhodnocení současné situace ohledně epidemie koronaviru. Představit má strategii boje s nárůstem počtu nově nakažených v některých okresech Moravskoslezského kraje. Novinky tiskovou konferenci přinášejí živě.

TK ministerstva zdravotnictví k vyhodnocení aktuální situace v lokálních ohniscích Video: ČTK

 
Článek

Na tiskové konferenci vystoupí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO), hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek a vedoucí pracovní skupiny pro uvolňování karanténních opatření Rastislav Maďar.

Kvůli šíření covidu-19 stát od úterý zpřísňuje opatření na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Zakazuje návštěvy nemocnic či sociálních zařízení a omezuje účast na hromadných akcích z 500 lidí na maximálně 100.

V celém Moravskoslezském kraji zůstanou i po rozvolnění opatření po 1. červenci povinné roušky uvnitř budov, v MHD nebo na hromadných akcích. Přeshraniční pracovníci musejí předkládat testy na covid-19.

Nakažených v ČR opět rychle přibývá, jen za neděli více než tři sta

Domácí

Důvodem zpřísnění mimořádných opatření je fakt, že v některých okresech Moravskoslezského kraje neustává nárůst počtu nově nakažených.

V Praze zůstanou kvůli riziku šíření koronaviru i po rozvolnění opatření od 1. července povinné roušky v metru a při vnitřních hromadných akcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám