Hlavní obsah

Nad Hradem takhle visela jen svastika, kritizuje Klausův institut vlajku EU

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Institut bývalého prezidenta Václava Klause ve čtvrtek kritizoval vyvěšení vlajky Evropské unie na Pražském hradě. Podle institutu vlála nad metropolí v minulosti vedle české vlajky pouze nacistická vlajka s hákovým křížem. Vyvěšení vlajky EU inicioval prezident Miloš Zeman, který k slavnostnímu okamžiku pozval i šéfa Evropské komise Josého Barrosa.

Foto: Petr Horník, Právo

Vlajka České Republiky a Evropské Unie na Pražském Hradě

Článek

"Nelze zapomenout, že na Pražském hradě v minulosti skutečně vlála kromě naší státní vlajky jen nacistická vlajka se svastikou během protektorátu," uvedl institut.

"Ani komunisté si netroufli instalovat tam rudou vlajku se žlutou hvězdou a srpem s kladivem," uvádí komentář s poukazem na to, že vlajka EU nevlaje ani na všech sídlech hlav členských států unie.

Komentář hovoří rovněž o "bruselském eurofanatismu", který vyšel z módy a dodává, že "vypadat dnes jako eurohujer už není zrovna sexy". Stávající podoba evropské integrace podle institutu prohrála "a na Pražském hradě zažívá svou exhumaci".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám