Hlavní obsah

Náchod začíná na třech místech hlídat rychlost, řidičům hrozí pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod začíná v pondělí na třech místech měřit rychlost projíždějících aut. Řidičům budou za rychlou jízdu hrozit pokuty. Hlavním důvodem je podle radnice snaha o zvýšení bezpečnosti a zklidnění dopravy v tomto dvacetitisícovém městě.

Foto: David Taneček, ČTK
Článek

Na dvou místech se zavádí měření okamžité rychlosti a na jednom úsekové měření, vždy půjde o dodržování rychlosti 50 kilometrů v hodině. Dosud v Náchodě automatické měření rychlosti pod hrozbou sankce nebylo.

První místo okamžitého měření je na vjezdu do Náchoda na silnici I/33 ve směru od Hradce Králové v Českoskalické ulici v místě zvaném Rybárna.

Okamžitou rychlost bude měřit také radar v Kostelecké ulici u Základní školy Plhov na silnici I/14 na příjezdu od Červeného Kostelce ve směru do Náchoda.

Úsekové měření rychlosti v obou směrech bude ve čtvrti Malé Poříčí v Broumovské ulici na silnici II/303 vedoucí z Náchoda na Hronov.

Místa s radary nejsou osazena svislými dopravními značkami upozorňujícími na měření rychlosti. Je však před nimi digitální ukazatel rychlosti, který bude rychle jedoucí řidiče vyzývat ke snížení rychlosti. Systém také bude umět monitorovat průjezdy vozidel a následně poskytnout informace policii například při pátraní po autech či lidech.

Pořízení systému město přišlo téměř na pět milionů korun. Na zvýšenou agendu spojenou s vybíráním pokut radnice přijala na odbor dopravy prozatím dva pracovníky. Návratnost investice radnice podle zkušeností z jiných měst odhaduje do jednoho roku.

Zbytkový alkohol po pětadvaceti dvanáctkách, vysvětloval řidič na Náchodsku přes dvě promile

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám