Hlavní obsah

Nacher: Moralizování Práva Českou televizí mě zaskočilo

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec ANO Patrik Nacher kritizuje Českou televizi za to, že moralizuje deník Právo za jeho zpravodajství o léku ivermektin.

Foto: Petr Horník, Právo

Patrik Nacher

Článek

Jak hodnotíte, že se Česká televize zostra pustila do deníku Právo a serveru Novinky?

Byl jsem nemile zaskočen reakcí v Otázkách Václava Moravce a v pořadu Newsroom, protože doposud jsem měl pocit, že naopak veřejnoprávní média mají být pod veřejnou kontrolou, protože si je platíme z koncesionářských poplatků. Teď jsme zažili, že veřejnoprávní médium moralizuje soukromé vydavatelství, jak má psát.

To přece ČT může, má na to i speciální pořad Newsroom, který sleduje, co se děje na mediální scéně.

Samozřejmě, ale je potřeba to brát v kontextu. Není to tak dlouho, co CNN a další soukromá média v USA vypnula přímý přenos tiskovky Donalda Trumpa nebo Twitter stopnul jeho účet. A u nás všichni ti, kdo nemají rádi Trumpa, tomu tleskali. Argumentovali, že soukromé médium nemusí přenášet to, s čím nesouhlasí.

Šéfredaktor Práva k ivermektinu: Když všichni mlčí, někdo křičet musí

Komentáře

Ale teď, když Právo píše o tom, co uzná za vhodné, tak už nemůže? To je podle mého dvojí metr, protože když soukromá média přiškrtila Trumpa, tak to všichni „ti správní“ vítali, ale když Právo píše pozitivně o nadějném léku ivermektin, tedy o něčem, co je mimo hlavní mediální proud, tak je to špatně.

Reklama

Výběr článků

Načítám