Hlavní obsah

Na víkend se zatáhne a ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtečním přechodu studené fronty, který podpoří četné bouřky, se o víkendu dočkáme propadu teplot a četnějších srážek. Vzhůru by teploty měly zamířit počátkem příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtvrtek přinese výraznou změnu v počasí – teplé jižní proudění ukončí přechod vlnící se studené fronty, která bude postupovat přes naše území od západu,“ popsala Honsová. Očekávat můžeme déšť, ojediněle i silné bouřky. Odpolední teploty se na východě dostanou až na 26, na zbytku území na 20 až 24 °C.

Oblačno až zataženo s deštěm bude i v pátek. Postupně však bude ubývat oblačnosti a srážky budou ustávat. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den se dostanou na 20 až 24 °C.

Hrozí další silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

V sobotu bude převážně oblačno až zataženo, během dne se na většině území občas vyskytne déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 13 a 9 °C, odpolední teploty vystoupají na 17 až 21 °C.

Oblačno až zataženo bude rovněž v neděli. Přeháňky by nicméně měly v průběhu dne ustávat. Ranní minima setrvají mezi 13 a 9 °C, odpolední teploty se dostanou na 16 až 20 °C.

S novým týdnem zamíří teploty opět vzhůru. V pondělí bude polojasno, během dne až oblačno s ojedinělými přeháňkami a ojediněle rovněž s ranními mlhami. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 °C, odpolední maxima vystoupají na 18 až 22 °C.

V úterý bude převážně polojasno či skoro jasno, ráno opět s ojedinělými mlhami. Ranní minima se podívají k 12 až 8 °C, přes den se dočkáme teplot v intervalu 20 až 24 °C.

Ve středu by mělo být převážně polojasno, ráno opět ojediněle s mlhami. Ranní teploty setrvají mezi 12 a 8 °C, odpolední vystoupají opět na 20 až 24 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám