Hlavní obsah

Na Moravu a do Slezska přijdou silné lijáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský a Zlínský kraj zasáhnou ve čtvrtek večer silné lijáky. Například v Beskydech by podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mohlo napadnout až 80 milimetrů srážek. Pršet by mělo celou noc až do pátečního rána.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pro oblast Moravskoslezského kraje platí varování před velmi vydatnými dešti, ve Zlínském kraji by mělo pršet méně.

"Ve čtvrtek bude na většině území oblačno až zataženo s přeháňkami, místy i bouřkami. Později večer a během noci na pátek očekáváme na severovýchodě území i vydatnější déšť se srážkovými úhrny 20-50 mm ve Zlínském kraji, 30-60 mm v kraji Moravskoslezském, v oblasti Beskyd mohou srážky dosáhnout až 80 mm. Srážky budou v pátek během dne slábnout," uvedl ČHMÚ.

Nad Čechy se bude od západu posouvat studená fronta, kvůli níž se teploty poslední červnový den z nynějších téměř 30 stupňů sníží na hodnoty kolem 20 stupňů.

Na druhou stranu bude počasí na Moravě a ve Slezsku ovlivňovat níže se středem nad Ukrajinou, která silné deště přinese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám