Hlavní obsah

Na Moravě mrzne, na západě a severu Čech hrozily záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Se zcela odlišným počasím se potýkají obyvatelé Moravy a Slezska a lidé v severních a západních Čechách. Zatímco na Moravě, zejména v severním cípu Olomouckého kraje namrzají silnice, severním a západním Čechám hrozily v úterý kvůli vydatnému nočnímu dešti záplavy.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Meteorologové varují před silným nárazovým větrem o rychlosti až 70 km/hod, který by měl v noci a ve středu zasáhnout Moravu a Slezsko. Na hřebenech hor by rychlost větru měla dosahovat až 110 km/hod.

S ochlazením se potýkají na Olomoucku. Motoristé by si měli dát podle silničářů pozor zejména na Červenohorském sedle a Ramzové. Na Šumpersku a Jesenicku začalo také hustě sněžit.

Hrozily záplavy

Vydatný déšť v noci na úterý, dopoledne a místy i odpoledne zvedal hladiny řek na severu a západě Čech. Druhý stupeň, pohotovost, ale po třetí hodině odpolední platil pouze na Bouřlivém potoku, na odtoku z vodního díla Všechlapy na Teplicku a na potoce v okrajové části Nového Boru. Na řece Mandavě ve Varnsdorfu na Děčínsku a v několika obcích na Českolipsku a Liberecku byla pohotovost odpoledne zrušena.

Na většině míst odpoledne platil pouze první povodňový stupeň. Řeky totiž po poledni začaly většinou klesat. Teploty se mnohde dostaly pod bod mrazu, hladiny řek by proto měly klesat i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám