Hlavní obsah

Na letní teploty můžeme na čas zapomenout

Česko čeká nejchladnější týden od konce května, průměrné maximální teploty nejspíš nepřekročí letních 25 stupňů Celsia. V závěru týdne pak i citelněji sprchne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8.7.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Na letní teploty 25 stupňů a více můžeme tento týden zapomenout,“ uvedla Honsová s tím, že leckdy může být proti vzduchu teplejší i voda v koupalištích.

V pondělí ráno se teploty pohybovaly mezi 12 a 6 stupni Celsia, třeba v Jizerských horách však bylo až k nule. Během dne teploty vystoupají na 19 až 23 stupňů. Bude polojasno, přechodně oblačno, zejména na severu se mohou objevit i srážky, ale nepůjde o nic významného.

V úterý se budou ranní minima pohybovat v intervalu 11 až 7 stupňů, odpolední maxima dosáhnou k 18 až 22 stupňům. Bude polojasno až oblačno, velmi ojediněle se dostaví přeháňky.

Ve středu ráno teploměr ukáže mezi 9 a 5 stupni, odpoledne mezi 19 a 23 stupni Celsia. Bude polojasno až skoro jasno, přes den až oblačno, ojediněle s deštěm a přeháňkami, což platí zejména pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Čtvrtek nabídne ranní teploty mezi 11 a 7 stupni, přes den 20 až 24 stupňů. Bude polojasno, přes den až oblačno, dešťové přeháňky se objeví až na 60 procentech území České republiky.

Počasí v závěru týdne ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu. V pátek ráno teploty spadnou na 14 až 10 stupňů, odpoledne vystoupají na 20 až 24 stupňů, bude oblačno, na většině území lze čekat déšť nebo dešťové přeháňky.

Stejné teploty jako v pátek povládnou i v sobotu a v neděli. V sobotu lze čekat i stejný charakter počasí s dešťem a přeháňkami, v neděli bude postupně oblačnosti ubývat na polojasno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám