Hlavní obsah

V Jeseníkách spustili z recese vlek. Lyžují tam desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník
Aktualizováno

Od pondělí mohou provozovatelé lyžařských areálů v rámci rozvolnění spustit lyžařské vleky a lanovky. Co na tom, že venku má být dneska velké teplo, na Červenohorském sedle na zbytcích sněhu rozjeli vlek a lyžovalo tam asi čtyřicet lidí.

V Jeseníkách se stále lyžujeVideo: Petr Marek, Právo, Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Je to recese. Když minulý týden zaznělo od pana ministra Havlíčka, že od 10. května se spustí vleky a lanovky ve skiareálech, tak jsem si řekl, že by v tom byl čert, abychom si jeden den oficiálně nezalyžovali,“ řekl provozovatel vleku Martin Dubský.

Na modré sjezdovce je nyní 40 až 50 lidí, kteří využili asi třiceticentimetrové vrstvy sněhu, a lyžují. Zdarma – pokladna je zavřená. Dubský dodal, že akci bere „jako poděkování lidem za sezonu, která neproběhla“.

Lyžovalo se několik hodin, nadšencům přímo před očima tál sníh v místech, kudy jezdí vlek. Svah tak byl po poledni směrem nahoru nesjízdný.

Foto: Právo

V Jeseníkách se stále lyžuje.

Na vrcholcích Jeseníků je nyní asi 20 stupňů, na místo, kudy jezdí vlek, navíc svítí slunce.

Lidé si akci chválí

Lidé, co dorazili, ale byli nadšeni. „Nečekal jsem, že se taková možnost letos ještě naskytne. Je to super. Konečně jsme si mohli po dlouhé době zalyžovat. Když jsem si na facebooku přečetl, že to tady bude jezdit, neváhal jsem a vyrazil,“ řekl Právu Pavel, který na Červenohorské sedlo dorazil z nedalekého Bohutína.

Foto: Petr Marek, Právo

Lyžař na modré sjezdovce na Červenohorském sedle

„Paráda a velká radost. Jsem tady s kamarády ze Starého Města pod Sněžníkem. Přijeli bychom ale, i kdyby to mělo být přes půl republiky,“ přidal svůj pohled mladík Tomáš Rohoň. „Lyžovat ve dvaceti stupních, to je fantastické. Jsme rádi, že nám to tady umožnili,“ jásal kamarád správce zdejšího areálu, rodák ze Šumperka Kamil Fiala, který momentálně žije ve Francii, odkud se vrátil na pár dnů domů.

Jezdí i lanovky

Od pondělí se v rámci rozvolnění mohou rozjet nejen lyžařské vleky, ale i další lanovky. Začala tak fungovat například lanovka na Ještěd. Tam už ale sníh není, tak jako ve většině lyžařských areálů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám