Hlavní obsah

Na Frýdlantsku se mají uskutečnit hned dvě technoparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDLANT

Ve Frýdlantském výběžku na Liberecku se mají v příštích dnech uskutečnit hned dvě technoparty. Zatímco na soukromé party v Albrechticích u Frýdlantu očekávají organizátoři jen zhruba 800 lidí, do Andělky u Višňové by se jich mohl sjet čtyřnásobek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

Obě akce se uskuteční na soukromých pozemcích, a obce ani policie tak nemají možnost jim zabránit. Policie bude v pohotovosti, potvrdila liberecká mluvčí Vlasta Suchánková.

V Albrechticích už měli technaři problém kvůli přírodě

V Albrechticích nejde letos o první podobnou akci, už na začátku května se tam na soukromé technoparty sešlo asi 500 lidí. Odbor životního prostředí tehdy zahájil s organizátorem správní řízení pro porušení zákona o myslivosti, neboť hlasitá hudba plašila zvěř. Ptáci i lesní zvěř totiž měli v té době mláďata.

Zatímco lidé v obci tehdy o party téměř nevěděli, v deset kilometrů vzdálené Stráži nad Nisou hlasitá hudba slyšet byla.

Na Andělce bylo před šesti lety 12 tisíc lidí

Také Andělka už má s podobnými akcemi zkušenosti - v červenci 2002 se tam uskutečnila nelegální technoparty CzechTek, na kterou se sjelo 12 000 lidí z České republiky a ze zahraničí. Akce tehdy trvala od 26. do 31. července, ale ještě 10. srpna se odklízely odpadky, které po ní zbyly.

Policie zkontrolovala 1000 aut a řešila 360 přestupků. Na pokutách vybrala přes 150 000 korun. Na hranicích v nedalekém Hrádku nad Nisou navíc zadrželi tři cizince, kteří převáželi drogy.

Lidé se chystají i na Malou Skálu

Technoparty ale nebudou jedinými podobnými akcemi v kraji. V Malé Skále na Jablonecku se ve stejném termínu koná oblíbený rockový festival Benátská noc, na který se tradičně sjíždí zhruba 15 000 lidí. Na silnici I/10 z Turnova do Harrachova bude kvůli tomu o víkendu výrazně omezen provoz, automobily návštěvníků totiž budou parkovat podél komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám