Hlavní obsah

Mráz o víkendu poleví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazy v závěru týdne poleví a o víkendu se dočkáme i odpoledních teplot nad bodem mrazu. Připravit bychom se měli i na přeháňky, které však budou sněhové pouze ve vyšších nadmořských výškách. Silnice a chodníky v nížinách tak budou klouzat. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 24.1.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude v Čechách převažovat oblačno až zataženo, na jihozápadě republiky se mohou vyskytovat i slabé sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku se může oblačnost protrhat až na polojasno. Odpolední maxima se v Čechách dostanou na -6 až -2 stupně, na východě na -4 stupně až 0.

Páteční ráno bude opět poměrně chladné. Minima klesnou na -6 až -10, na sněhové pokrývce může být i -15 a v mrazových kotlinách a horských oblastech může rtuť znovu klesat i k -25 stupňům,” uvedla Honsová.

Přes den bude opět oblačno až zataženo, přechodně i polojasno a ojediněle se mohou vyskytovat i sněhové přeháňky. Denní maxima se dostanou na -6 až -2 stupně.

Oblačné počasí s mrazivým ránem nabídne i sobota. Ranní minima opět budou k -10, na sněhové pokrývce při zmenšené oblačnosti i k -15 stupňům.

Během dne se ale teploty podívají někde i nad nulu. Od západu se objeví sněžení, které bude v polohách pod 800 metrů přecházet v dešťové srážky, jež budou namrzat. V Čechách se odpolední maxima dostanou na -2 až 2 stupně, na Moravě a ve Slezsku pouze na -4 stupně až 0.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ilustrační foto

Oblačné počasí s dešťovými přeháňkami bude v západní polovině republiky pokračovat i v neděli. Na východě se bude jednat o sněžení. Ráno teploty v Čechách klesnou na 2 až -2 stupně, na Moravě a Slezsku na -2 až -6 stupňů. Přes den se budou pohybovat nejčastěji mezi 0 až 4 stupni.

První polovina příštího týdne přinese opět mírné ochlazení. Ranní minima budou při zmenšené oblačnosti na sněhové pokrývce klesat i k -10 stupňům a teploty přes den budou kolísat kolem nuly. Převládat by mělo oblačno až zataženo s občasným sněžením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám