Hlavní obsah

Moravou se prohnaly bouřky, trhaly střechy a lámaly stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prudký déšť, popadané stromy a strhané dráty elektrického vedení. Olomouckým krajem se prohnaly bouřky. Nejhorší situace byla ve Šternberku a jeho okolí, kde spadly hned tři střechy, a město zůstalo bez elektrického proudu. Vichr měl v nárazech rychlost až 90 km/h.

Srážky nad Olomouckým krajemVideo: ČHMÚ

 
Článek

„Ve městě samotném spadla na komunikaci polovina střechy rodinného domu a strhla i dráty elektrického vedení,“ uvedla  mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vichr během bouřky, která se prohnala Šternberkem zničil střechu rodinného domu.

"Střecha měla rozměry asi pět krát deset metrů. Hasiči odklidili plechy z komunikace a pomohli majitelům domu zakrýt střechu provizorně plachtou," popsala mluvčí.

Vpodvečer se utrhla celá plechová střecha staršího domku, tentokráte o rozměrech asi deset krát jedenáct metrů. "Uletěla přes cestu k sousedům. Hasiči budovu provizorně zakryli," popsala mluvčí. Také zde byly stržené  dráty elektrického vedení.

Foto: HZS Olomouckého kraje

O střechu přišla i zemědělská stavba v Babicích u Šternberka.

Třetí střecha spadla v Babicích u Šternberka. Utrhly se plechy ze zemědělské stavby a ve střeše vznikla díra o rozměrech 19 krát tři metry.

Popadané stromy podle Hacsikové v Komárově a Horním Žlebu zablokovaly autobusy. "Podle našich informací nebyl nikdo zraněn," uzavřela mluvčí hasičů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Bouřky, které se vytvořily v teplém vzduchu nad východní částí Českomoravské vrchoviny, se při postupu dostaly nad Moravu.

V okolí Kuřimi, Tišnova a Blanska intenzivně prší, srážky dosahuj 40 mm/hod a na některých místech padají kroupy. Bouřky postupují poměrně rychle. Meteorologové varují, že podobně silné bouřky hrozí i ve Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám