Hlavní obsah

Minutu po půlnoci se v Česku narodily čtyři děti

Na Nový rok se v České republice narodily čtyři děti minutu po půlnoci. Prvenství drží Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj a Vysočina.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Plzeňském kraji se minutu po půlnoci narodila Emily ve Fakultní nemocnici Plzeň. Váží 3080 gramů a měří 48 centimetrů. Loni se narodila Viktorie v Plzni jako vůbec první novorozeně v Česku také minutu po půlnoci.

Dalším miminkem narozeným mezi prvními je Nela, která se narodila v Písku v Jihočeském kraji.

„Holčička se narodila šikovné mamince Heleně D. z Písku, je to její druhé miminko. Porod proběhl přirozenou cestou. Maminka i miminko jsou v pořádku a všichni včetně tatínka se moc těší z narození hezké holčičky.

Druhým jihočeským miminkem, které se narodilo jedenáct minut po půlnoci ve strakonické porodnici, byla Tereza B. Terezka váží 2880 gramů a doma už se na ni těší bratříček, uvedla mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Kateřina Koželuhová.

Několik tipů pro klidný spánek miminka

Děti

Mezi čtyřmi novorozeňaty, která přišla na svět po půlnoci, je dále Ondřej z Karlovarského kraje a Julie v Jihlavě na Vysočině, která váží 3185 gramů a měří 48 centimetrů. „Maminka je z Polné,“ prozradila porodní asistentka Petra Smejkalová.

Naopak nejpozději mezi kraji má letos první miminko Pardubický. Dorotku v nemocnici v Ústí nad Orlicí maminka přivedla na svět v 06:47. Vážila rovné tři kilogramy. „Doma v Jablonném nad Orlicí na malou Dorotku už čeká dvouapůlletá sestřička Barunka,“ uvedla Karolína Frýdová z oddělení komunikace nemocnic Pardubického kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám