Hlavní obsah

Meteorologové varují před vydatným deštěm. V Českém Švýcarsku před požáry

Na severu a na východě České republiky platí do neděle výstraha před vydatným deštěm, uvedl Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ). Pršet bude zejména na horách. V částech Ústeckého kraje, především na Děčínsku a okolí, stále hrozí riziko požáru kvůli hořícímu Českému Švýcarsku.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Do nedělních dvou hodin ráno platí výstraha před vydatným deštěm pro části Libereckého a Královéhradeckého kraje. Do rána může spadnout na návětří Krkonoš a Jizerských hor až 60 mm srážek.

Na Olomoucku by měly deště ustat do nedělního poledne, na Moravskoslezsku a Zlínsku by mělo přestat pršet v neděli navečer.

„Od sobotního dopoledne do nedělního poledne očekáváme v oblasti Jeseníků vydatný déšť s celkovým úhrnem 15 až 60 mm, zejména na severních návětrných svazích,“ uvedl ČHMÚ.

Do Česka dorazil vydatný déšť, České Švýcarsko ale dostalo jen pár milimetrů

Domácí

V Beskydech by mělo do nedělního večera napršet 20 až 70 mm srážek. Od sobotního dopoledne do nedělního večera očekáváme na severovýchodě vydatný déšť s celkovým úhrnem 20 až 70 mm, zejména v Beskydech na návětrných svazích.

Naopak v Ústeckém kraji meteorologové stále varují před nebezpečím požáru kvůli hořícímu Českému Švýcarsku. Doporučují proto nerozdělávat oheň v přírodě, hlavně v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Reklama

Výběr článků

Načítám