Hlavní obsah

Manželé Grossovi koupili statek za desítky miliónů

– Praha

Expremiér a bývalý předseda ČSSD Stanislav Gross a jeho manželka Šárka si podle páteční Mladé fronty Dnes (MfD) a Blesku nedávno pořídili zrekonstruovaný statek s luxusně vybavenou restaurací na okraji pražského Prokopského údolí. Zemědělskou usedlost s restaurací koupila firma Anned, kterou Grossovi vlastní. Společnost za komplex zaplatila 21 miliónů korun, informuje MfD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Den, kdy se ze Stanislava Grosse stal advokát - 15.12.2008

Článek

Podle Blesku Grossovi za objekt zaplatili 40 miliónů korun, sám Gross ale mluví o polovině této částky.

"Že to tady vlastní Gross, je tajné. Oficiálně je to napsané na pana Pavlíka, aby to nebylo okaté," řekl syn bývalého majitele statku. Pavlíkem podle MfD myslel šéfa představenstva firmy Anned Luboše Pavlíka. "Už v září se tam chodil dívat s manželkou, koupil to v říjnu. Je tam několik garáží a bytů, ve kterých bydlí dosavadní nájemníci," řekl Blesku nejmenovaný zdroj.

Gross Blesku řekl, že se jedná o investici, "kterou realizovala akciová společnost, kterou jsme před časem založili". Podrobnosti o koupi odmítl sdělit.

Už utratil 70 miliónů

MfD připomíná, že od chvíle, kdy odešel z politiky, utratil Gross za nemovitosti přes 70 miliónů korun. Již dříve média informovala o tom, že Grossovi si pořídili luxusní byt na Floridě v USA za 13 milionů korun a dále domek ve Slivenci na kraji Prahy za několik miliónů korun.

Média rovněž informovala, že expremiér tak investuje peníze, které získal na obchodu s akciemi firmy Moravia Energo - koupil je údajně od přítele za 21 miliónů korun a obratem prodal za 100 miliónů.

Gross odešel z funkce předsedy vlády v dubnu roku 2005 poté, co nedokázal uspokojivě vysvětlit, kde získal peníze, které v roce 1999 zaplatil jako zálohu za byt na pražském Barrandově. V září poté rezignoval na funkci předsedy ČSSD a oznámil konec vrcholné politické kariéry. Policie dospěla k závěru, že Gross se při nákupu bytu nedopustil trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám