Hlavní obsah

Malování na poníky vymyslely brigádnice a dostaly padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Westernové městečko Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem se omluvilo za to, že v sobotu nechalo malovat děti barvami po dvojici poníků. V reakci na incident propustilo i dvojici brigádnic, které pomalování zvířat umožnily. Nejednalo se o plánovanou zábavu.

Foto: Čtenářka Novinek

Poník byl po celý den atrakcí, po které mohly děti kreslit.

Článek

Po ponících malovaly děti barvami na obličej. Provozovatelé areálu nicméně čelili kritice, že podobné aktivity nepřispívají k tomu, aby si děti osvojily dobré chování ke zvířatům.

„Za tuto chybu přebíráme zodpovědnost, i když celá situace vznikla neplánovaně a spontánně, kdy dvě brigádnice dovolily dětem hrát si u poníků s dětskými barvami na obličej,” uvedl areál v tiskové zprávě.

Vedle brigádnic, které si budou muset najít jiný prázdninový přivýdělek, dostali programový ředitel a vrchní ošetřovatel peněžitou pokutu.

Oba poníky prohlédl veterinář, který konstatoval, že obě zvířata jsou v pořádku. Nic podobného se prý již nebude opakovat, zdůraznili provozovatelé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám