Hlavní obsah

Lucinku čeká další transplantace

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvouletou Lucinku, kterou 7. června v areálu vinohradské nemocnice v Praze přejel autem vedoucí lékař novorozeneckého oddělení tamní kojenecké kliniky Jan Karas s 3,28 promile alkoholu v krvi, čeká příští týden další transplantace kůže. Rozhodli o tom plastičtí chirurgové poté, co zkontrolovali na operačním sále, jak přilnula kůže po první transplantaci.

Foto: archiv pořadatelů
Článek

"Konstatovali, že přilnula dobře, a tak Lucinka může podstoupit další, v pořadí druhou ze série transplantací. Kůži dostane i na levou dolní část končetiny," řekl Právu Petr Mach, mluvčí Thomayerovy nemocnice v Praze, kde se dívenka léčí ze svých zranění na dětské chirurgii.

"Dýchá sama, ale protože se podrobila převazu na operačním sále, dýchaly za ni přístroje. Bude od nich však opět odpojena, neboť už běžně dýchá sama," řekl Mach.

Podle něho už je zdravotní stav Lucinky velmi uspokojivý, ovšem lékaři stále upozorňují na nebezpečí infekcí. Proto Lucinka ještě nemá vyhráno.

Doktor Jan Karas měl v době nehody v krvi 3,28 promile alkoholu. Stále však tvrdí, že před jízdou nepil a z lahve si přihnul až bezprostředně po tragické události. Vymlouvá se rovněž na to, že mu selhaly brzdy u jeho auta. Policejní expertíza ale prokázala, že brzdy byly v pořádku.

Vinohradská nemocnice s doktorem Karasem okamžitě ukončila pracovní poměr a zvažuje, zda ho nebude žalovat pro poškození dobrého jména nemocnice. Doktor Karas už byl obviněn policií z těžkého ublížení na zdraví. Hrozí mu rovněž, že zaplatí veškeré náklady na léčbu Lucinky, protože měl alkohol v krvi. Tyto náklady zřejmě půjdou do statisíců. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Opilého lékaře začala stíhat policie

Lékař gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jan Karas, který v pondělí srazil v nemocnici matku s dvouletým dítětem,...

Dvouletá Lucinka stále bojuje o život

Dvouletá Lucinka, kterou před týdnem v areálu vinohradské nemocnice přejel šéflékař novorozeneckého oddělení Jan Karas, stále bojuje o život. Pokud to její...

Výběr článků

Načítám