Hlavní obsah

Lidovci chtějí Grossovi vypálit rybník

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vypálit rybník premiéru Stanislavu Grossovi chtějí lidovci. Anebo alespoň pořádně zkomplikovat premiérovu snahu požádat o důvěru Poslaneckou sněmovnu a s hlasováním spojit s návrhem zákona, nejspíše daňového.

Článek

Pokud by to totiž premiér učinil, podle nejmenovaného člena vedení KDU-ČSL by tento návrh lidovci paralyzovali tím, že by Sněmovně předložili stejným návrh zákona, který by ale neobsahoval žádost o vyslovení důvěry. Pak by předloha mohla projít, aniž by KDU-ČSL či další strany hlasovaly pro setrvání Grossovy vlády.

"V okamžiku, kdy vláda požádá o důvěru s dobrým zákonem, obratem se ve Sněmovně objeví tentýž zákon samostatně," řekl Právu politik z vedení KDU-ČSL. Předsednictvo KDU-ČSL se v úterý jednomyslně usneslo, že lidovečtí poslanci nedají důvěru Grossově kabinetu, i kdyby hlasování o důvěře bylo spojeno s jakýmkoli zákonem.

"Vláda v čele se Stanislavem Grossem podporu KDU-ČSL nezíská, ať již k žádosti o vyslovení důvěry zvolí jakoukoli cestu," stojí ve včerejším usnesení předsednictva. "Nejschůdnější cestou by podle předsednictva byla demise vlády," řekl Právu mluvčí lidovců Ondřej Jakob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám