Hlavní obsah

Liberální institut může vyloučit Ševčíka, rozhodl soud

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekonom a děkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze Miroslav Ševčík může být vyloučen z Liberálního institutu (LI). Vrchní soud v Praze totiž zrušil předběžné opatření, které to zakazovalo. Ve středu o tom informovala Lucie Čechová z LI.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Ekonom Miroslav Ševčík na archivním snímku

Článek

Správní rada Institutu vyloučila Ševčíka již letos v březnu kvůli tomu, že se jeho chování neslučovalo se zásadami slušného chování i kvůli dalším rozporům s posláním instituce.

Ševčík na tento krok zareagoval podáním návrhu na předběžné opatření, jemuž bylo prvoinstančním soudem vyhověno, a které vrchní soud nyní zrušil.

„Rozhodnutí vrchního soudu v náš prospěch jsem očekával. Pan Ševčík byl vyloučen v souladu se stanovami a zákonem poté, co Správní rada LI pečlivě prostudovala všechny důvody a důkazy o jeho pochybeních,” uvedl ve středu v reakci na verdikt soudu šéf LI Petr Koblovský.

„Doufám, že rozhodnutí vrchního soudu přispěje k tomu, že docent Ševčík konečně vezme na vědomí marnost svého jednání a najde odvahu respektovat, že Liberální institut s ním nadále po právu nechce mít nic společného,“ uzavřel Koblovský.

Ševčík v reakci pouze vzkázal, že je v zahraničí.

Ševčík v minulosti LI vedl, v roce 2013 byl z jeho čela odvolán pro „závažná manažerská pochybení”.

Liberální institut je nestátní, nezávislou a neziskovou organizací. Jeho cílem je rozvíjet a aplikovat ideje a programy založené na principech klasického liberalismu.

Ševčíkovy problémy
Ševčík měl jako děkan v minulosti spory s řadou pedagogů. Protestovala proti němu i část studentů. V tisku se také v minulosti objevily informace o tom, že například v roce 2014 nechtěl čekat v zácpě na dálnici D5 a se zapnutým majáčkem odjel z místa v protisměru v pruhu, ve kterém v tu chvíli jezdily sanitky.
zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám