Hlavní obsah

Kvůli dešti stěhovali hasiči ve Frýdku-Místku i klavíry

Právo, plk
Ostrava

Na 40 výjezdů kvůli nepříznivému počasí, hlavně silnému dešti, evidovali během úterního večera hasiči na severu Moravy a ve Slezsku. Nejčastěji čerpali vodu, čistili zanesené kanalizace a odstraňovali spadlé a nebezpečné stromy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zachraňují po dešti klavír ve frýdeckomístecké základní umělecké škole.

Článek

Zřejmě největší škodu způsobil v úterý večer déšť v budově Základní umělecké školy Frýdek-Místek na Kostíkově náměstí, kde je kvůli rekonstrukci střecha provizorně nahrazena plachtami. „Voda protekla horní částí budovy a strhla sádrokartonové podhledy s izolací ze stropu ve druhém patře, asi na rozloze sedm krát pět metrů. Další stropy byly nasáklé vodou,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hasiči tak mimo jiné pomáhali i se záchranou hudebních nástrojů. „Přenášeli například klavíry do suchých částí budovy, uklízeli spadlý sádrokarton a izolaci,“ dodal s tím, že ve středu by měl budovu prohlédnout statik.

Nejčastěji, čtrnáctkrát, museli hasiči v úterý v kraji do terénu v Ostravě a blízkém okolí. Osm výjezdů měli na Opavsku, šest na Frýdecko-Místecku, po pěti na Karvinsku a Novojičínsku a dvě události spojené s deštěm zaznamenali na Bruntálsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám