Hlavní obsah

KVÍZ: Vzpomenete si, jak jsme žili s covidem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se počátkem března 2020 potvrdily první případy covidu v ČR, patrně nikdo si neuměl představit, co bude následovat. Připomeňte si v našem testu, co další měsíce přinesly a jak se tehdy žilo v České republice.

Foto: Milan Malíček, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek
1. Začneme zlehka. Pamatujete si, co bylo číslo R?
2. Co dělali premiér Andrej Babiš, ministr vnitra Jan Hamáček a ministryně financí Alena Schillerová v březnu 2020 na ploše pražského Letiště Václava Havla?
Foto: Michal Kamaryt, ČTK
3. V rámci opatření proti šíření covidu rozhodla vláda koncem října 2020 i o zákazu nočního vycházení. Co tehdy nebylo povolené?
Foto: Petr Hloušek, Právo
4. S čím si veřejnost během covidu spojovala ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a on se to následně rozhodl využít v předvolební kampani?
5. Vybavíte si ještě, v jakém pořadí se během epidemie covidu vystřídali ministři zdravotnictví?
6. Co spojovalo tyto obce? Chořelice, Chudobín, Myslechovice, Nasobůrky, Nová Ves u Litovle, Rozvadovice, Savín, Tři Dvory u Litovle, Unčovice, Víska u Litovle, Benkov u Střelic, Brníčko, Dětřichov, Dolní Sukolom, Horní Sukolom, Nová Dědina u Uničova, Renoty a Střelice u Litovle.
Foto: Aleš Fuksa, Právo
7. Co zůstalo po pietě, kterou v květnu 2021 na nádvoří Pražského hradu uspořádala na připomenutí obětí covidu prezidentská kancelář?
Foto: Petr Hloušek, Právo
8. Pokud jste se rozhodli v počátkem listopadu 2020 uspořádat svatbu, kolik lidí se na ní mohlo legálně sejít?
Foto: Profimedia.cz
9. Proč skončil ve funkci ministra zdravotnictví Roman Prymula?
Foto: Petr Horník, Právo
10. Co měla společného protiepidemická opatření vlády o omezení počtu účastníků na akcích, zákazu vstupu neočkovaných do restaurací či plošném zavření škol či restaurací?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Kdy se to stalo? Ošálí vás mozek, nebo uspějete?

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám