Hlavní obsah

Krnáčová se chce vrátit na magistrát. Tentokrát má ambici šéfovat úředníkům

Novinky, Renáta Bohuslavová

Exprimátorka Adriana Krnáčová (ANO) usiluje o návrat na magistrát. Tentokrát se přihlásila do výběrového řízení na pozici ředitelky magistrátu, a šéfovat by tak mohla až 2300 úředníkům. Novinkám informaci potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Exprimátorka Adriana Krnáčová na zahajovací schůzi současného pražského zastupitelstva v listopadu 2018.

Článek

„Je pravda, že tam je paní exprimátorka Krnáčová. Dalším přihlášeným je současný šéf legislativního odboru Tomáš Havel,” potvrdil Novinkám zdroj z magistrátu.

S informací o kandidatuře bývalé primátorky ve středu přišel server Lidovky.cz. Novinkám tuto informaci během čtvrtečního dne potvrdilo hned několik zdrojů.

„Celkově je přihlášeno 18 kandidátů. Dále jsou tam i někteří podnikatelé a lidé z městských částí,” řekl další z nich. Sama Krnáčová na dotaz Novinek, proč se rozhodla do výběrového řízení přihlásit, nereagovala.

Napoprvé to nevyšlo

Výběrové řízení na ředitele magistrátu bylo vypsáno už podruhé. První se otevřelo v dubnu. V červenci magistrát informoval o tom, že výběrové komisi se nepodařilo kandidáta vybrat. Na post ředitele se mimo jiné hlásil právě i Tomáš Havel. Toho tehdy komise podle mluvčího Víta Hoffmana nevybrala zejména proto, že je ředitelem jiného klíčového odboru.

Koncem září tak musela být vypsána nová soutěž. Termín pro podání přihlášek skončil 31. října. Nyní se čeká na zasedání výběrové komise, které by měl předsedat současný primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

„V tuto chvíli není stanoven termín zasedání výběrové komise. Přesnější termín zasedání bude znám v průběhu příštího týdne. Až do výběru vítězného uchazeče se nicméně k detailům výběrového řízení a případným přihlášeným nebudeme vyjadřovat, abychom tím neovlivnili průběh řízení,” uvedl mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník na dotaz, kdo je do soutěže přihlášen a kdy bude z uchazečů komise vybírat.

Úřad zaměstnávající zhruba 2300 úředníků vede od loňského července zástupkyně ředitele Zdena Javornická. Ta se řízení úřadu ujala poté, co v souvislosti se zásahem policie kvůli dotacím pro sport skončila Martina Děvěrová. Tu odvolala právě Krnáčová.

Primátorka zpovykaných Pražanů

Za své čtyři roky ve vedení rady Prahy se exprimátorka Adriana Krnáčová nezapomenutelně zapsala do povědomí Pražanů. Legendárním se stal například její výrok z března 2018, kdy v rozhovoru pro Novinky prohlásila, že „Pražané jsou zpovykaní a nemají velký problém s dopravou”.

Primátorka Adriana Krnáčová o dopravě a zpovykaných PražanechVideo: Novinky

Měsíc nato zase upoutala pozornost její slova k tématu zchátralého Libeňského mostu. „Vzhledem k tomu, že nekandiduju, tak vám můžu klidně říct pravdu, jak to je,“ uvedla Krnáčová své tvrzení, že náklady na opravení Libeňského mostu by překonaly náklady na most nový. Současné vedení Prahy plánuje most opravit.

Do paměti se zapsal i její výrok z politických začátků o tom, že projekt na tunel Blanka dělal „asi nějaký debil”.

Krnáčová chce k Blance vyšetřovací komisi, debilů je kolem tunelu prý více

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám