Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová si nechala zaregistrovat jméno jako ochrannou známku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová si koncem dubna u Úřadu průmyslového vlastnictví zažádala o registraci svého jména jako ochranné známky. Značku herečka zaregistrovala pro celou řadu výrobků a služeb.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Herečka Jiřina Bohdalová

Článek

Bohdalová si svoje jméno nechala registrovat například pro kosmetické výrobky, oblečení, audio-video nosiče, papírenské výrobky, kuchyňské výrobky, nápoje, tabákové výrobky, provozování restaurace nebo cestovní kanceláře až po spodní prádlo, reklamní činnost nebo finanční služby. Informoval o tom týdeník MarketingSalesMedia.

Herečka chce podle týdeníku zejména ochránit své jméno před zneužíváním.

Vyjádření Bohdalové se nepodařilo získat, advokát Jiří Štaidl, který o registraci požádal, není podle týdeníku oprávněn takové informace poskytovat.

Ochranná známka:Ochrannou známkou je označení grafického znázornění, tvořené zejména slovy, písmeny, číslicemi, barvou, kresbou nebo tvarem výrobku či jeho obalu, určené k rozlišení výrobků nebo služeb.Přihlášku ochranné známky k zápisu do rejstříku může podat jak fyzická, tak i právnická osoba. Úřad průmyslového vlastnictví provede formální průzkum, zda má přihláška zákonem předepsané náležitosti, a poté i věcný průzkum, při němž zjišťuje, zda předmětem přihlášky není označení, které je nezpůsobilé k zápisu do rejstříku.Zápisem do rejstříku získává vlastník ochranné známky výlučné právo tuto známku používat. Platnost zápisu trvá 10 let, tuto dobu však vlastník může proti zaplacení poplatku prodloužit podáním žádosti o obnovu zápisu vždy o dalších 10 let.Zdroj: Úřad průmyslového vlastnictví

Reklama

Výběr článků

Načítám