Hlavní obsah

Jermanová už nechce vést kontrolní výbor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Končící středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) nakonec nebude kandidovat na předsedkyni krajského kontrolního výboru. Ve vyjádření pro ČTK ve čtvrtek uvedla, že se tak rozhodla s ohledem na tlak, který přímo i prostřednictvím médií vyvíjejí zástupci nové koalice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslava Pokorná Jermanová

Článek

Do placené funkce, jež podle nepsaných dohod náleží opozici, ji navrhlo hnutí ANO. Zástupci budoucí koalice STAN, ODS, Pirátů a Spojenců pro Středočeský kraj však nominaci Jermanové kritizovali a upozorňovali na to, že ji nemusejí zastupitelé zvolit.

Končící hejtmanka označila počínání koalice za „předehru kampaně před blížícími se parlamentními volbami a nástroj protibabišovské rétoriky, která nezohledňuje zájmy běžných českých občanů”.

Jermanová má za 90 tisíc kontrolovat Středočeský kraj. Nová koalice je proti

Domácí

„Nechci být součástí tohoto mediálního honu, proto jsem se rozhodla na zmíněný post nekandidovat. Svou opoziční práci budu dělat ráda, odpovědně a s plným nasazením i bez toho, abych zastávala funkci předsedkyně kontrolního výboru,” uvedla v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám