Hlavní obsah

Je to holčička! Policisté zdárně asistovali u dramatického porodu na dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední službu mají za sebou policisté, kteří ve středu hlídkovali na dálnici D56 na Frýdecko-Místecku. Nečekaně totiž museli asistovat při porodu.

Foto: Policie ČR

Snímek z místa události

Článek

Hlídka policie prováděla kontrolu u sjezdu do Paskova, když u ní najednou přibrzdil řidič jiného auta a požádal je o pomoc.

„Oznámil jim, že jeho žena začala rodit a dojet do porodnice nestihnou. V tom okamžiku ženě praskla voda a porod začal. Kolegové nezaváhali ani na chvilku. Rodičku pomohli uložit na zadní sedadlo automobilu, jeden z policistů komunikoval s operátorkou zdravotníků a informace předával nastávajícímu otci, který své ženě při porodu pomáhal,“ popsala mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Během krátké doby pak v odstavném pruhu přišla na svět zdravá holčička.

„Policisté ženu i dítě zabalili do termofólie, aby zajistili jejich tepelný komfort. Následně přijeli zdravotníci, kteří si maminku s miminkem převzali do péče. Policisté pomohli se zajištěním vozidla a celá rodina odjela se zdravotníky do nemocnice. Muži zákona na tento den rozhodně dlouho nezapomenou,“ dodala mluvčí.

Auto s rodící ženou uvázlo v koloně v Liberci. Otec z okénka mával na policisty

Domácí
Foto: Policie ČR

Dvojice policistů, která asistovala u porodu.

Reklama

Související témata:
Dálnice D56

Výběr článků

Načítám