Hlavní obsah

Jágrová končí v čele pražské hygieny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdenka Jágrová končí jako hlavní pražská hygienička, odchází do důchodu. Novou ředitelkou pražské hygienické stanice by měla být Zdeňka Shumová, která by měla nastoupit po dokončení nutných administrativních úkonů, řekla na čtvrtečním jednání pražského zastupitelstva Jágrová. Shumová by měla nastoupit od 1. ledna, ministerstvo zdravotnictví zatím výběr oficiálně nepotvrdilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Končící ředitelka pražské krajské hygienické stanice Zdeňka Jágrová

Článek

„Výběrová řízení stále probíhají, do jejich ukončení se nebudeme k těmto správním řízením vyjadřovat,“ uvedl na dotaz ČTK Kryštof Berka z tiskového oddělení resortu.

Jágrová ve funkci skončila kvůli odchodu do penze. Zastupitelé hlavního města se s ní dnes rozloučili, od primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) dostala květinu, fragment primátorského řetězu a diplom. Hřib vyzdvihl, že za zhruba dva roky trvající pandemie nedošlo k rozporu mezi vedením města a vedením hygienické stanice. „Není to jen poděkování za její profesionální stránku, ale i lidskou,“ řekl.

Jágrová uvedla, že by nedosáhla pracovních výsledků, kdyby neměla dobré pracovní partnery. Ocenila Prahu mimo jiné v tom, že dokázala postavit mnoho očkovacích míst.

Výměna Jágrové. Ministerstvo hledá nového šéfa pražských hygieniků

Domácí

Lékařka a epidemioložka Jágrová končí v prosinci kvůli věku, podle požadavků služebního zákona nemůže být ředitel starší 70 let. Ředitelkou pražské hygieny se stala v roce 2019. Ve funkci nahradila Jana Jarolímka, kterému letos v září odvolací soud potvrdil dvouletou podmínku a peněžitý trest půl milionu korun za vydírání podřízeného. Jágrová předtím vedla na pražském pracovišti hygieny protiepidemiologický odbor. V minulosti působila také na středočeské hygienické stanici v Kolíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám