Hlavní obsah

Inverze nás potrápí až do konce listopadu, v prosinci budou teploty nad nulou

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do konce listopadu se Česko inverze nezbaví. Počátkem prosince ji vítr sice rozfouká, ale pak smog udeří znovu plnou silou. Denní teploty by pak až do poloviny prosince neměly klesat pod bod mrazu. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Od 21. do 30. listopadu bude pokračovat inverzní počasí s nízkou oblačností a ojedinělým mrholením. Na horách a občas v nížinách polojasno, s průměrnými teplotami od 0 do plus pěti stupňů. Ve druhé polovině dekády přibude více oblačnosti i deště, ve vyšších polohách sněžení. Denní teploty vystoupají na čtyři až deset stupňů.

Od 1. do 10. prosince bude zataženo až oblačno, občas déšť. Na horách má sněžit. Postupně ubývání srážek a přibývání mlh a inverze. V noci se ochladí až na mínus šest stupňů. Nejvyšší denní teploty plus dva až osm stupňů.

Od 11. do 20. prosince bude oblačno s občasnými přeháňkami. Sníh se má objevit nejen na horách, ale i v nižších polohách. V noci klesne teplota až k mínus pěti stupňům, posléze se asi o tři stupně oteplí. Nejvyšší denní teploty od nuly do čtyř, později až do sedmi stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám