Hlavní obsah

Hnutí pravdomluvných

Novinky, Jiří Franěk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože fóbie z nevyváženosti televize a přímé politické angažovanosti televizních novinářů postihuje zejména poslance, jen málokoho poznamenala tolik jako zasloužilou moderátorku Janu Bobošíkovou.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Zvláštní bylo jen to, že se trápila výhradně nevyvážeností a politizací veřejnoprávní TV, zatímco sama ve svém pořadu Sedmička zpravidla až trapně přepadávala na stranu opozice.

To by se sice moderátorovi stát nemělo, neboť jeho prvním až desátým přikázáním je nebudeš nadržovati. Avšak jsme jenom lidé, i fotbalový sudí se čas od času nevyváženě upískne. Ovšem nestalo se snad, co je fotbal fotbalem, že by se sudí přiznal k sympatiím k jednomu z klubů, svlékl své neutrální rozhodcovské triko a oblékl jeho dres. Tím by totiž přinejmenším zpětně potvrdil, že žádné z těch někdejších upísknutí nebylo ani trochu spontánní a náhodné - a velice by tím uškodil celému soudcovskému stavu.

Aby mi bylo opravdu dobře rozuměno: neshledal bych nic zvláštního na tom, kdyby se třeba celá redakce politicky zřetelně profilovaného časopisu prohlásila za novou politickou stranu. Pokud však jakési politické hnutí - byť podle jména nezávislých - vytvoří bývalý ředitel a bývalá prestižní moderátorka komerční, to jest především zábavné, a tedy od podstaty apolitické televize, nepěkně to zavání.

Napsáno to tam jistě není, ale snadno si můžeme domyslet, že jejich přihlášky za kandidáty na poslance do Evropského parlamentu obsahují skrytý dovětek: kdykoli jsme hovořili o nepolitičnosti a nestrannosti TV Nova i své vlastní, vědomě jsme lhali. Při plném vědomí a nezkalených smyslech podepisují Vladimír Železný a Jana Bobošíková.

PRÁVO 9. dubna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám