Hlavní obsah

Hlubuček se z jednání zastupitelstva omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (dříve STAN), který byl do konce srpna vazebně stíhán v kauze Dozimetr, ve čtvrtek na jednání zastupitelů hlavního města nedorazil. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) oznámil, že mu od Hlubučka dorazila omluvenka na celé jednání. Hlubuček po obvinění sice rezignoval na některé funkce, zůstal však zastupitelem Prahy a také pražských Lysolají.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie odváží Petra Hlubučka od soudu.

Článek

Někteří připustili, že by byli zvědavi na Hlubučkovu interpretaci celé kauzy, v níž policie obvinila skupinu kolem podnikatele Michala Redla. Jiní by však na Hlubučkovu přítomnost reagovali prudčeji. „Vyzval bych ho k rezignaci na mandát zastupitele,“ řekl Právu pražský lídr kandidátky STAN Petr Hlaváček.

Podle lídra Prahy sobě Jana Čižinského byla omluva Hlubučkovým rozhodnutím, které je třeba jen vzít na vědomí. Připomněl, že celou kauzu Dozimetr začalo trestní oznámení primátorova náměstka Adama Scheinherra (Praha sobě) na jaře 2020. Podle Čižinského bylo podstatné, že se Scheinherr obrátil na policii a nepokoušel se trestní kauzu řešit politicky, jak bylo do té doby zvykem.

Sám Scheinherr Hlubučkovu absenci komentoval slovy: „Dalo se to čekat.“

Nový místopředseda STAN: Praha bude oříšek, pokusíme se to otočit

Domácí

Zastupitelé souhlasili s návrhem Jana Chabra (TOP 09), aby nechali prověřit prodej pozemků v Lysolajích pro developerský projekt, o němž se rozhodlo v roce 2017. Prodej Hlubuček jakožto lysolajský starosta obhajoval, posvětilo ho pražské zastupitelstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám