Hlavní obsah

Hele, voni tě sebírají. Na protivládní demonstraci zadržela policie muže v tričku wagnerovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté na sobotní demonstraci zadrželi muže oblečeného do trička s logem ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny. Jak policie uvedla, je podezřelý z trestného činu zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia.

Na demonstraci zatkli policisté muže v tričku s logem wagnerovcůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Sobotní demonstrace s názvem Česko proti vládě nepřinesla žádné větší komplikace a policie nemusela řešit žádné závažné momenty. Výjimkou bylo zatčení mladého muže oblečeného do trička s logem ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny.

Logo wagnerovců je podobně jako písmeno Z symbolem ruské invaze na Ukrajinu, je chápáno jako schvalování napadení Ukrajiny Ruskem a podobně jako například pravotočivá svastika spadá pod trestný čin popírání, zpochybňování a schvalování genocidia.

Videa zachycují muže, jak se před zadržením dohaduje s kriminalistou v civilu. „Je to normálně legální skupina,“ argumentuje mladý muž. „Počkáme na kolegy a pak si o tom s váma popovídáme,“ odvětí mu kriminalista v civilu, který po muži žádá vysvětlení.

„Já si s váma nemám o čem povídat,“ má jasno muž a odmítne předložit doklady. V tu chvíli mu kriminalista říká, že pokud svou totožnost neprokáže, bude omezen na osobní svobodě. To se vzápětí za asistence uniformovaných mužů zákona stane. „Hej ty, voni tě sebíraj,“ křikne na muže ještě kdosi z davu.

Od vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu policie prověřovala již desítky případů souvisejících s podporou napadení Ukrajiny a ruských zločinů prováděných na jejím území. Jednotky případů skončily před soudem, odkud obžalovaní odcházeli s podmíněnými tresty.

Odpůrci vlády demonstrovali na Václavském náměstí, pak se vydali na Letnou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám