Hlavní obsah

Fibingerová získala nejvíc hlasů do Rady ČT

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Několikanásobná olympijská mistryně v hodu koulí Helena Fibingerová získala podle neoficiálních informací Práva při úterní tajné volbě poslanců nejsilnější mandát na pokračování v Radě ČT (126 hlasů). Spolu s ní bude v Radě pokračovat vysokoškolská profesorka Alena Svobodová (98 hlasů) a nově Jiří Baumruk (bývalý komentátor a šéfredaktor sportu ČT), který získal 93 hlasů.

Článek

Zbývající dva členové, kteří mají nahradit celkem pět radních, kterým v květnu skončil mandát, se budou volit pravděpodobně ve čtvrtek ráno. Rozhodovat se zřejmě bude mezi Janem Brandejsem, současným poradcem předsedy vlády a předsedou obvodní organizace soc. dem. v Praze 3, Milanem Bouškou, který pracoval v ČT jako šéf publicistiky, dále Ladislavem Milerem, který v Radě působil do května a Radkem Mezulánikem, který deset let vedl jevištní provoz v Divadle bratří Mrštíků v Brně a absolvoval Teologickou fakultu v Olomouci.

Poslanci včera volili i jednoho člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání za Milana Jakobce, jenž v dubnu rezignoval. Zvolena byla právnička Alena Macková, kterou navrhla ODS. Macková spolupracovala také s Ivanem Langrem z ODS.

Výběr článků

Načítám