Hlavní obsah

Fiala v neděli vystoupí s mimořádným projevem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Fiala (ODS) v neděli večer přednese mimořádný projev. Odvysílají ho Česká televize, Nova i Prima. Fiala v něm hodlá přiblížit opatření kabinetu ke zmírnění dopadů energetické krize i výhled na nadcházející zimní měsíce. V pátek to oznámil Úřad vlády.

Foto: Úřad vlády ČR

Premiér Petr Fiala (ODS)

Článek

S mimořádným projevem k občanům vystoupil premiér již v červnu. Tehdy hovořil o rostoucích cenách energií a inflaci a rovněž o příchodu uprchlíků mířících do České republiky z Ukrajiny napadené Ruskem.

Lidem tehdy slíbil, že je vláda „nenechá padnout“.

Nyní kabinet přišel s návrhem na zastropování cen plynu a elektřiny pro domácnosti. Ve stejné době bylo představeno i celoevropské řešení vysokých cen. V pátek o návrhu jedná Sněmovna.

Evropské země se kvůli válce na Ukrajině snaží minimalizovat dodávky surovin z Ruska, které zdroje využívá k prosazování vlastních zájmů, ale zároveň je závislé na příjmech z jejich prodeje.

Fialův projev odvysílají veřejnoprávní Česká televize a Český rozhlas a rovněž TV Nova a FTV Prima. Vystoupení bude předtočené. Premiér letí na pondělní pohřeb zesnulé britské panovnice Alžběty II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám