Hlavní obsah

Fanoušky v Praze nerozehnal ani liják, pršelo štěstí

Strhující semifinálové klání se Švédskem na hokejovém šampionátu zcela zaplnilo fanzónu u pražské O2 areny. Fanoušky nerozehnal ani liják, který se ve Vysočanech strhl během třetí třetiny vítězného zápasu.

Foto: Petr Janiš, Právo

Hokejoví fanoušci při semifinále se Švédskem

Článek

Do fanzóny se smějí nosit jen velmi malá zavazadla a na pláštěnku každý nemyslel. A pod střechy stánků se všichni nevešli. Mnozí proto zůstali na místě s očima přikovanýma k obrazovce.

Foto: Petr Janiš, Právo

Fanoušci v pláštěnkách pří semifinále se Švédskem

„Už jsem durch, už je to jedno. Teď na to nemyslím,“ uvedla jedna z fanynek. Další neustále skandovali. „Tohle za to stálo, to asi pršelo štěstí. Jen nevím, v čem teď pojedu domů,“ řekl jiný fanoušek českého týmu.

Ve fanzóně se objevily také žluté dresy, byly ale spíše kapkami v moři českých barev.

Čeští hokejisté jsou po 14 letech ve finále mistrovství světa

Sport

Všichni zájemci se zprvu do fanzóny u O2 areny nedostali. První třetinu jich stovky postávaly před vchody. „Uvnitř je podle počítadla sedm tisíc lidí, z bezpečnostních důvodů další pustit nemůžeme, leda až někdo odejde. Byly také nějaké kolapsy, které řešili záchranáři,“ vysvětloval čekajícím jeden z pořadatelů.

Český tým nakonec Švédy porazil 7:3 a v neděli od 20:20 nastoupí k finálovému utkání. Soupeřem bude Švýcarsko. Více čtěte na Sport.cz.

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství světa v hokeji přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám