Hlavní obsah

Dopravu na Jablonecku a Semilsku komplikují popadané stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný vítr a popadané stromy zkomplikovaly v neděli v podvečer dopravu na Jablonecku a Semilsku. Spadlé stromy zablokovaly hlavní silnici 10 ze Železného Brodu na Tanvald a zkomplikovaly i dopravu na dalších místech. Během hodiny vyjížděli hasiči k více než desítce popadaných stromů, nejvíc v oblasti kolem Železného Brodu, sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči na Jablonecku a Semilsku od 18. hodiny evidují desítky výjezdů spojených se silným větrem.

Článek

Silný vítr provázel podle Klímové lokální bouřku, extrémní srážky ovšem nepřinesla. V Jarní ulici v Železném Brodě museli ale hasiči zajistit střešní krytinu u dvougaráže, kterou uvolnil silný vítr.

„Na Chlístově udeřil blesk do památkově chráněného stromu, který je prasklý a hrozí pádem,” doplnila mluvčí.

Podle informací ze Správy železnic zastavily spadlé stromy i provoz vlaků na tratích z Lomnice nad Popelkou na Starou Paku a také ze Semil na Košťálov a ze Semil do Železného Brodu, tam už byl ale provoz obnoven. Spadlý strom večer zastavil i provoz na trati z Rumburku do Krásné Lípy v sousedním Ústeckém kraji.

Česku hrozí odpoledne a večer bouřky, příští týden budou úmorná vedra

Počasí

Popadané stromy a ulámané větve přerušily na několika místech dodávky elektrické energie.

„Hlášené máme čtyři poruchy na vedení vysokého napětí na Českolipsku, Jablonecku a Semilsku," řekla severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Bez proudu zůstalo podle ní po bouřce zhruba 700 domácností v oblasti Nového Boru - Arnultovic, na Semilsku v Záhoří, Chuchelně nebo Syřenově, na Jablonecku v okolí Železného Brodu a Proseče. „Na odstranění poruch se pracuje, dodávky by měly být ještě teď večer obnoveny,” dodala.

V souvislosti s popadanými stromy na silnici 10 u Železného Brodu řešili policisté i havárii osobního auta, které skončilo na střeše. „Když ale policisté na místo dorazili, nikdo v autě nebyl, podle svědků řidič odešel,” doplnila krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace předpokládaného přechodu srážek v neděli odpoledne a večerVideo: Windy

Reklama

Výběr článků

Načítám