Hlavní obsah

Turisté zablokovali dopravu do Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Doprava do hlavních středisek středních a východních Krkonoš Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou v neděli kolem poledne zkolabovala. Silnice zaplnila auta turistů, kteří přijeli do hor strávit konec roku a oslavit příchod roku nového.

Foto: David Taneček, ČTK

Zaplněné parkoviště v Peci pod Sněžkou v Krkonoších (ilustrační snímek z 26. prosince 2019)

Článek

„Policie příjezdové silnice do středisek uzavřela a řidiči musejí počítat s tím, že budou muset počkat v kolonách,” uvedla dopoledne mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Turisté a návštěvníci hor během dopoledne ve Špindlerově Mlýně a v Peci pod Sněžkou zaplnili všechna parkoviště. "Nejhorší situace byla mezi polednem a 14:00, kdy se na obou příjezdových cestách tvořily největší kolony, v nichž lidé museli čekat i desítky minut," řekla mluvčí.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Kolem 16:30 už byla doprava do obou středisek plynulá a bez kolon. Situace se odpoledne zlepšila i díky tomu, že střediska začali opouštět jednodenní lyžaři.

Zimní střediska jsou nejvíce naplněná turisty právě na přelomu starého a nového roku. Pro hoteliéry jde o vrchol sezony. Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou nabízejí, spolu s areálem na Černé hoře, momentálně nejlepší podmínky k lyžování v Krkonoších.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám