Hlavní obsah

Do Vánoc nás čeká mráz, ale bez sněhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem příštího týdne by se teploty neměly dostat nad nulu ani přes den. Jak bude přesně na Štedrý večer se sice zatím s jistotou říct nedá, ale sněhu bude zřejmě málo.

Článek

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle slabě zasněží. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem mínus čtyř až nula stupňů. V Čechách povane slabý vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný severní až severovýchodní vítr 4 až 8 m/s.

Na pondělí, úterý a středu předpovídá Český hydrometeorologický ústav průměrné denní teploty od mínus dvou do nula stupňů Celsia. V noci by mohlo být okolo mínus pěti.

"Příští týden bude jasná obloha a může být až k deseti stupňům pod nulou. Jestli na horách spadne pět centimetrů sněhu, tak to bude hodně," předpovídá skepticky meteoroložka Dagmar Honsová.

Na svátky se tedy Česko s největší pravděpodobností nebude brodit rozbředlým bahnem, ale klasických Vánoc na sněhu se také nedočkáme. 

"Vypadá to, že i o Vánovích bude v nížinách maximálně 1 stupeň, ale bez sněhu," řekla Novinkám Honsová. 

Celkově má být prosinec teplotně podprůměrný a srážkově průměrný. Milovníci lyžování nemají na sníh moc štěstí, ale situace je lepší než minulý rok, kdy se pořádná zima vůbec nedostavila. 

Reklama

Výběr článků

Načítám