Hlavní obsah

Do babyboxů v Hradci Králové a Liberci kdosi odložil chlapce

Novinky, jas
Aktualizováno

V královéhradeckém babyboxu kdosi v noci na středu odložil novorozeného chlapce. Hoch vážící 3290 gramů byl zabalen v bílé dece a podle všeho byl v pořádku. Druhý chlapec byl odložen do babyboxu v Liberci.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Babybox.

Článek

Chlapec, který dostal jméno Jiří, byl předán do péče lékařů královéhradecké nemocnice. Podle Hesse jde o 195. dítě, které bylo odloženo do babyboxů.

„Jirka je třetí královéhradecké děťátko z babyboxu, po dvou holčičkách první klučík, patnácté letošní, 85. kluk celkově, holčičky stále vedou 110:85,“ doplnil Hess.

Odpoledne Hess oznámil, že v babyboxu v liberecké nemocnici byl odložen zhruba čtyřměsíční hoch, který podle něj dostal jméno Tomáš.

„Podle slov tiskového mluvčího Václava Říčaře je kluk na první pohled zdravý, čistě oblečený a navlečený v jakémsi červeném přenosném zařízení,” dodal Hess s tím, že skóre děvčat vůči chlapcům se tak změnilo na 110:86.

V České republice schránky, jež mají zamezit tomu, aby matky rozhodnuté odložit své dítě neohrožovaly jeho život, fungují od roku 2005 a doposud jich je 76.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám