Hlavní obsah

Blatný: Děti by se mohly vrátit do škol ve druhé polovině dubna

• Aktualizováno

Děti by se do škol mohly začít vracet ve druhé polovině dubna. Řekl to ve středu ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Návrat bude zřejmě doprovázen testováním.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Děti se budou muset po návratu do škol pravidelně testovat.

Článek

"Já vám v současné době neumím říct termín, kdy by došlo k tomu, že se začnou vracet děti do školy. Pravděpodobně to bude v průběhu druhé poloviny dubna," řekl ministr na otázku poslanců sněmovního zdravotního výboru, kdy se děti vrátí do škol.

Už v úterý ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že návrat do škol bude jedním z prvních opatření, které se uvolní. Primárně by se měli vrátit žáci první a druhé třídy a také děti do mateřských škol.

Ministerstvo řeklo, kdo se první vrátí do škol

Domácí

Do lavic by také co nejdříve měly usednout poslední ročníky základních a středních škol.

Blatný ve středu upozornil na to, že by se toto mohlo ještě měnit. Záleží na ministerstvu školství. Není totiž jasné, zda to bude mít za prioritu poslední ročníky, když se posouvaly termíny maturit a přijímacích zkoušek.

Žáci by se podle ministerstva měli jednou týdně testovat.

Od ledna byli ve školách pouze žáci prvních a druhých tříd. I ti, a také děti v mateřských školách, zůstali po 1. březnu doma. Ostatní žáci a studenti byli ve škole naposledy na pár týdnů na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám