Hlavní obsah

Déšť dorazí v pátek, teploty o víkendu razantně klesnou

Dlouho očekávané srážky, na něž se těší vyprahlá krajina i zemědělci, dorazí spolu se studenou frontou v průběhu pátku. Než se tak stane, dočkáme se letních teplot kolem 25 stupňů Celsia a slunečného počasí, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.4. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně jasno či polojasno s odpoledními teplotami mezi 23 a 27 stupni Celsia, přičemž je možné, že budou padat i teplotní rekordy.

V pátek bude zpočátku dne převážně polojasno s ranními teplotami mezi 14 a 10 stupni. „V průběhu dne začne od západu přibývat oblačnosti na zataženo a přidá se déšť či přeháňky,“ popsala Honsová, podle níž se místy mohou místy objevovat i bouřky a srážky mohou být vydatnější. Nejvyšší denní teploty před přechodem fronty vystoupají na 24 až 28 stupňů, na západě republiky to bude pouze kolem 20.

V sobotu bude převládat zataženo s deštěm. Odpoledne bude na východě republiky oblačnosti ubývat. Na vrcholcích hor se mohou objevit smíšené srážky deště se sněhem. Ranní minima poklesnou na 12 až 8 stupňů, odpoledne se budou teploty pohybovat mezi 12 a 16 stupni. Do Česka by se měl znovu vrátit i čerstvý vítr.

Oblačno až zataženo bude i v neděli. Ráno teploty poklesnou na 8 až 4 stupně, přes den se dostanou na 11 až 15 stupňů. Srážky v podobě přeháněk se budou vyskytovat převážně na horách.

Počasí s velkou oblačností a deštěm či přeháňkami vydrží i v úvodu příštího týdne. V pondělí ráno klesnou teploty na 8 až 4 stupně, přes den budou kolísat mezi 11 a 15 stupni. V úterý by mělo být nepatrně tepleji, přičemž nejnižší teploty by měly klesat k 9 až 5 stupňům, a naopak denní maxima vystoupají na 12 až 16.

Ve středu by již mělo převládat polojasno. Srážky by měly být již pouze ojedinělé a teploty budou stoupat až k 18 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám