Hlavní obsah

Desítky lidí přišly na mši na Staroměstské náměstí

– Praha
Novinky, alt

V neděli se na Staroměstském náměstí uskutečnila mše pod otevřeným nebem. Přišly na ni desítky lidí. Účastníci dodržovali povinné rozestupy a všichni měli nasazené roušky s výjimkou okamžiku svatého přijímání. Mše za uzdravení nemocných se konala u mariánského sloupu. Účast na mších v kostelech není dovolená, akce byla ohlášena jako shromáždění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nedělní mše pod širým nebem na Staroměstském náměstí v PrazeVideo: Reuters

 
Článek

"Při dodržování všech hygienických opatření nastavených vládou při pohybu na venkovním prostranství je možnost šíření viru mizivá a duchovní přínos účasti na mši svaté je pro jednotlivce i celou společnost nenahraditelný," uvedli organizátoři.

V sobotu lidé přišli nakupovat na pražskou Náplavku i na jiné trhy po celé zemi. Trhy je dovoleno navštívit, protože jde o nakupování. I na nich lidé měli roušky, chodili maximálně ve dvou a snažili se dodržovat odstupy. Akci monitorovali policisté. Dodržování rozestupů není povinné a leckde ani možné, například v obchodech nebo dopravních prostředcích.

Fotografiemi z pražské Náplavky argumentoval premiér Andrej Babiš, když v neděli apeloval na lidi, aby dodržovali opatření.

Lidé vyrazili na trhy na vltavskou NáplavkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Lidé by podle vládního nařízení měli omezit vycházení na nezbytné cesty do práce, za nákupy, za rodinou k lékaři či do přírody. Jinak by lidé měli pobývat v místě bydliště. Právo na shromáždění je omezeno na 100 osob ve skupinách po 20 osobách při zachování rozestupů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám