Hlavní obsah

Děláme bez výplaty, říká prodavačka z Eiffel Optic v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva starší zákazníci sedí vedle pultu a čekají na změření zraku, mladá prodavačka se zvedá od počítače a snaží se být milá na nově příchozího. Netrvá ale dlouho a úsměv je ze rtů pryč. Na jedné z pětadvaceti poboček v centru Prahy tak vypadá třetí den po oznámení krachu obchodů s brýlemi Eiffel Optic.

Foto: facebook.com/eiffeloptic1

Prodejna Eiffel Optic (ilustrační foto).

Článek

„Zálohy nevybíráme. Brýle od nás můžete mít, jen pokud jsou vhodná sklíčka a obroučky na skladě. Jestli ne, zakázku nepřijmeme,“ vysvětluje prodavačka zákazníkovi, který se rovnou ode dveří ptá, zda podnik funguje. Zásoby se podle ní rychle tenčí.

Zajímáme se, jak to mají zaměstnanci s výplatou. „Za leden jsme je už nedostali. Tak snad nám něco zaplatí v rámci vypořádání z insolvence. Většina z nás ale doufá, že když firmu převezme insolvenční správce, tak třeba pro podnik najde kupce. Přece jen je to zavedená značka. Zatím jsem si jiné místo nehledala,“ shrnuje prodavačka.

Za pád může covid, tvrdí firma

Slevy na skla jsou podle ní padesátiprocentní, na obroučky 30 až 50 procent. Je ovšem otázka, zda je to výprodejová cena, protože takové slevy uváděla firma ve výloze i před krachem a už na konci loňského roku vyhlašovala velkou slevovou akci.

To, že na sebe podal návrh na insolvenci, Eiffel Optic na svých webových stránkách do čtvrtka zákazníkům nesdělil. Naopak zde stále zastarale oznamoval, že hledá účetní, asistentku prodeje, očního optika a optometristu.

Oznámení o tom, jak podnik hodlá nyní fungovat, když už nemá ani na výplaty, ve čtvrtek neviselo ani na jeho facebookových stránkách, kde má přes 15 tisíc sledujících.

Značka Eiffel Optic funguje 32 let, získala ocenění „Superbrands“ či se dostala do CzechTop 100. Podle insolvenčního návrhu podaného vedením firmy mohou za pád covidové uzávěry a společnost dluží hlavně velkým pražským obchodním domům za nájem.

Krach prodejce brýlí Eiffel Optic. Firma už nemá ani na výplaty

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám