Hlavní obsah

ČSSD nepustila na sjezd zástupce Rekonstrukce státu

– Brno
Právo, Jan Martinek

ČSSD se rozhodla nevpustit na svůj 39. sjezd, který se koná až do soboty v Brně, zástupce protikorupční iniciativy Rekonstrukce státu, prý z kapacitních důvodů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Delegáti sjezdu ČSSD

Článek

„ČSSD dnes zrušila akreditaci pro našeho ambasadora. Prý z kapacitních důvodů. Divné, nám ty brněnské haly přišly docela velké,“ napsala iniciativa na svůj Twitter krátce po desáté, kdy sjezd začal.

Podle mluvčího ČSSD Mikuláše Klanga už na akreditaci pro Rekonstrukci státu nebylo místo. „Máme plnou kapacitu, je tu dvě stě akreditovaných novinářů. Proto jsme se rozhodli pustit dovnitř pouze zástupce médií,“ řekl Právu Klang.

Mluvčí odmítl, že by akreditaci zástupci Rekonstrukce státu zrušili na poslední chvíli. „Oznámili jsme jim to den předem, oni ale stejně přijeli a dožadovali se vstupu,“ doplnil Klang.

Rekonstrukce státu v poslední době ČSSD kritizovala, především proto, že její poslanci hlasovali pro okleštění registru smluv.

Projekt, do něhož je zapojena řada neziskových nevládních organizací, prosazuje transparentnost a boj proti klientelismu a korupci. Analyzuje chování politiků i plnění slibů, k nimž se někteří poslanci a senátoři zavázali.

Reklama

Výběr článků

Načítám