Hlavní obsah

Chlapec na kole spadl do přehrady. Se zachráncem uvázl na skále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napohled nebezpečná situace, nakonec se šťastným koncem, se odehrála v neděli dopoledne na přehradě Les Království u Dvora Králové nad Labem. Chlapec na kole spadl z příkrého skalnatého břehu do chladné vody přehradní nádrže.

Přehrada Les Království je oblíbeným výletním místemVideo: Vladislav Prouza, Novinky

 
Článek

Muž, jenž kluka na stezce podél levého břehu na cyklistickém výletě doprovázel, skočil za dítětem do vody. Chlapce stačil zachránce včas vytáhnout, načež ale oba uvázli na příbřežní skále vysoké několik metrů, odkud se nemohli vlastními silami dostat nahoru.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje, Novinky

Plánek přehrady Les Království

Zasáhnout museli hasiči

Oba ztroskotance museli vyprostit pomocí člunu královédvorští hasiči.

„Hlášku hasiči dostali o půl desáté dopoledne. Od oznámení události do naložení dítěte a muže do záchranného člunu uplynulo dvacet minut,“ přiblížila mluvčí královéhradeckých krajských hasičů Martina Götzová.

Oba zachránění byli při vědomí a bez viditelných známek poranění. Chlapce převezla záchranka na kontrolní vyšetření do nemocnice v Trutnově.

Foto: Vladislav Prouza, Novinky

Přehrada Les Království

Vrtulník odvolali

Chlapec podle hasičů najel při jízdě na vystouplý kořen, sjel mimo stezku a spadl do vody. Došlo k tomu zhruba šest set metrů od koruny přehradní hráze. Hasiči pro jistotu zalarmovali lezeckou skupinu a záchranářský vrtulník, jenž by chlapce spolu s mužem vyprostil pomocí podvěsu.

„Nakonec se to podařilo prostřednictvím člunu, který hasiči k přehradě přivezli a spustili na k tomu vhodném místě na vodu,“ popsala Götzová. Vrtulník byl odvolán, ještě dřív než doletěl k přehradě.

Nejkrásnější přehrada v Česku? Les Království vypadá jako z pohádky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám