Hlavní obsah

Bouřky budou Česko sužovat až do čtvrtka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Meteorologové opět varují před bouřkami s přívalovými dešti a krupobitím. Varování platí do středy pro celou ČR, ve čtvrtek pro Moravu a jižní Čechy. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá i pokračování přílivu velmi teplého a vlhkého vzduchu.

Článek

Nejvyšší odpolední teploty by tak ve středu mohly vystoupit až na 33 stupně Celsia.

V teplém a vlhkém vzduchu se budou tvořit bouřky, které budou na mnoha místech intenzivní, ojediněle je mohou doprovázet i kroupy, přívalové deště a nárazy větru. Podle ČHMÚ spadne v prudkých lijácích 20 až 30 milimetrů srážek na metr čtvereční za hodinu.

Taková dešťová nadílka může krátkodobě rozvodnit menší toky. Voda tak možná potrápí majitele sklepů, garáží nebo nízko položených bytů. 

Ve středu ráno a dopoledne ubyde bouřek i srážek, odpoledne ale promluví do počasí v Česku studená fronta přicházející od západu, která přinese další srážky. Letní teploty by ale měly v dalších dnech vydržet.

Jakou neplechu umí natropit bouřky s přívalovými srážkami poznali v pondělí na mnoha místech Česka včetně hlavního města. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám