Hlavní obsah

Bouřka v Chocni shodila vánoční strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večerní bouřka a silné poryvy větru ve čtvrtek shodily ozdobený vánoční strom na náměstí v Chocni na Orlickoústecku. Nikomu se nic nestalo. Strom je zlomený, technické služby se ho v pátek pokusí zkrátit a znovu vztyčit.

Foto: HZS Pardubického kraje

Zlomený vánoční strom v Chocni

Článek

Vyplývá to z informací města na facebookovém profilu. O pádu stromu informovali na síti X také hasiči, kteří do dnešních 21:00 evidují v souvislosti s počasím přes 90 výjezdů. Na třetím povodňovém stupni je podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) říčka Žejbro v Rosicích na Chrudimsku.

„Hasiči v celém kraji jsou v jednom kole. Do 21:00 evidujeme více než 90 výjezdů a stále přibývají další,“ uvedli hasiči Pardubického kraje na síti X. Varovali lidi před padajícími stromy.

Pro celé Česko nadále platí až do noci na sobotu výstraha před větrem. Velmi silně má foukat v Čechách, v nárazech až 90 km/h. Na Moravě a ve Slezsku by měl být vítr o něco slabší, proto platí pro tyto oblasti výstraha s nižším stupněm nebezpečí.

To tu ještě nebylo: Výstraha před sněžením, silným větrem, a do toho vzestupy hladin a závěje

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám