Hlavní obsah

Bělobrádek křtil knihu, přišel i Topolánek

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) představil ve čtvrtek svou knihu s názvem Na život!. Pokřtít mu ji pomohli expremiér Petr Pithart, Zuzana Roithová a literární historik Jiří Padevět. Křtu se zúčastnili také bývalý premiér za ODS Mirek Topolánek a předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek pokřtil svou knihu Na život!. Mezi prvními si ji nechal podepsat expremiér Mirek Topolánek (druhý zprava).

Článek

Kniha zčásti mapuje Bělobrádkovu životní dráhu: vicepremiér v ní přibližuje své politické začátky i cestu, kterou přivedl KDU-ČSL v roce 2013 zpátky do Poslanecké sněmovny. Nechybí ani popis politických reálií a historky ze zákulisí koaliční vlády.

„Myslím, že můj příběh je celkem kuriózní, je zajímavé si ho přečíst,“ řekl v úvodu Bělobrádek. Pak si vzali slovo jednotliví kmotři. „Pavel je pro mě po přečtení jeho knihy ještě věrohodnější, než byl,“ řekl v úvodním slovu Petr Pithart. Bělobrádek podle něj má talent a nenápadné charisma.

„Už když jsem Pavla poznala v mé kampani do voleb do EP, všimla jsem si jeho vysoké inteligence, schopnosti improvizovat, a že má v sobě moudrost, která nepřísluší jeho věku,“ ocenila lídra lidovců Roithová.

Reklama

Související články

Bělobrádek: Chceme vzít voliče i Babišovi

Staronový šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek připouští, že mohou spojením se STAN přijít o konzervativnější voliče, ale věří, že získají statisíce nových. Sdělil to...

Výběr článků

Načítám