Hlavní obsah

Baťa by tě hnal. Babiše vypískali ve Zlíně

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Asi tři desítky Zlíňanů se ve středu bouřily proti návštěvě premiéra Andreje Babiše (ANO), který zavítal k obnovenému Památníku Tomáše Bati. Kolem nespokojených aktivistů prošel premiér s úsměvem na rtech v doprovodu primátora Zlína Jiřího Korce (ANO). Při odchodu z památníku a za neutuchajícího křiku aktivistů už byl ale zasmušilý.

Andrej Babiš ve ZlíněVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Aktivistům, kteří nesouhlasí s vládou Andreje Babiše, nebylo jedno, že stíhaný premiér zavítal do památníku legendárního obuvníka, který z malého Zlína vytvořil v první polovině minulého století světoznámé město.

„Baťa by tě hnal! Hanba!“ provolávali aktivisté hesla směrem k premiérovi. Svou nevoli vůči premiérovi dávali najevo pískotem i transparenty „Bureši, Zlín si nekoupíš!“, „Stop Babišovi“, „Díky podpoře z Hradu vládnu, lžu a kradu!“, „Všetci kradnú, iba ja čerpám“ či „Dnes, Bureši, díky tobě obrací se Baťa v hrobě”.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Demonstranti proti Andreji Babišovi ve Zlíně.

Babiš se během jednodenní návštěvy Zlínského kraje setkal s místními živnostníky, starosty obcí a zavítal do areálu státní firmy Čepro v Loukově na Kroměřížsku.

Ve Zlíně si prohlédl jeden z nejstarších extraligových zimních stadionů, který čeká rekonstrukce, a na závěr jej čekal právě Památník Tomáše Bati. Kromě stadionu čeká město i rekonstrukce Velkého kina, které je kulturní památkou a kvůli špatnému technickému stavu je od roku 2016 uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám